SKU 116503
Tömeg 100,00 gramm
Elérhetőség Nincs raktáron

JAPÁN KOKEICHA 100g

JAPÁN KOKEICHA zöld tea - Kokeicha teaKokeicha (ejtsd: Ko-Kej-Csa) ajánlott teáink közül az egyik legritkább és legkülönlegesebb teatípus. Az egyedi Japán zöld teát, az erre kialakított Matcha őrleményből készítik. Valójában a nevének fordítása „Átalakított tea”. A teának gyengéd növényi íze van, amely semmilyen más teához nem hasonlítható.
Régi ár: 3 990 Ft
Ár 2 990 Ft

Szállítási idő: Nincs raktáron
15%_ÁRKEDVEZMÉNY->200grammos csomagolás. 30%_ÁRKEDVEZMÉNY->500grammos csomagolás.
Mennyiség 2+ 5+
100 g egységára - X*100 g megvásárlása esetén 2 541 Ft 2 093 Ft  
Mennyiség 100 g egységára - X*100 g megvásárlása esetén
2+ 2 541 Ft
5+ 2 093 Ft

Kokeicha tea

Kokeicha teaKokeicha (ejtsd: Ko-Kej-Csa) ajánlott teáink közül az egyik legritkább és legkülönlegesebb teatípus. Az egyedi Japán zöld teát, az erre kialakított Matcha őrleményből készítik. Valójában a nevének fordítása „Átalakított tea”. A teának gyengéd növényi íze van, amely semmilyen más teához nem hasonlítható.

A Kokeicha készítése a híres shizuokai tartomány tea farmjain kezdődött Japánban. A termesztés évente egyszer történik Shizuoka-ban. A teacserjék az aratás előtt, a tűző napon növekednek néhány hétig. Azután hálóval, bambusznáddal, vagy egyéb anyaggal árnyékolják, amíg a lágy új hajtások leszedésre alkalmasak lesznek. A levelek a növekedés alatt kisebbek, mint a legtöbb tealevél, de elkészítve magas koffein, L-theanine, antioxidans, vitamin és ásványi anyag tartalmúak. A tealeveleket a leszedés után, párolni kell, amíg elkezdenek összeesni. A levelek szárát és ereit eltávolítják és a levelek maradékát két nagy gránitkerék közé teszik, amíg azok finom porrá nem őrlődnek. Ez a Matcha tea por, de még néhány lépés és Kokeicha lesz belőle. A Matcha port kis mennyiségű vízzel és rizs krémmel keverik össze, majd krém állagúra gyúrják, a kelt tésztához hasonlóan. A krémet apró lyukakon keresztül átengedik, ahogy a friss tészta is készül. Az átszűrt Matcha krémet szárítják és felvágják kis darabokra (kb bő fél cm), melyek tealevelekre hasonlítanak. Ezek a levelek a Kokeicha cserje végtermékei.

A Kokeicha levelei nagyon sötétek és matt színűek. A levelek alakja enyhén ívelt, háromszögletű formájú és emlékeztet a mészkő, az ásványokban gazdag üledékes kőzet és főtt zöldség illatára. Amikor megfőzzük, továbbra is meglepően ép és az illata a wakame hínárra hasonlít. Az elkészült Kokeicha színe elhomályosul és bágyadt, zöld mélysárga tónusú. Finom illata hasonlít a bébi spenóttal főzött vízhez. Nagyon tiszta, könnyű és növényi aromájáról a kelkáposzta, a virágok, mogyoró, jód és forrásvíz jut eszünkbe. Az utóíze is hasonlóan, a tiszta ásványvízhez hasonlít.

Úgymint a legtöbb Japán zöld tea a Kokeicha fogyasztását is a tenger gyümölcseivel ajánlják, de a tea könnyű íze egy erősebb íz hatással jobban érvényesül, mint például az érlelt fehér hallal. A Kokeicha ezen felül egy kivételes fűszernövény is. Érdemes kipróbálni jégkrémmel vagy joghurttal, sűrítés céljából, beletehetjük fűszerkeverékbe és bedörzsölhetjük vele a húst vagy tenger gyümölcseit vagy belesüthetjük péksüteménybe. (Érdekes tény – megtartja az alakját, amikor bele tesszük kenyérbe és péksüteménybe.)

Elkészítése:

A könnyű és fenséges Japán zöld teából egy púpozott teáskanál levelet tegyünk -csészénként- a forrásban lévő vízbe 1 percre.  Esetleg felfőzhetjük 80 C fokos vízben 3 percig.

Forrás: http://narien.com/store/kokeicha

Vásárlók, akik megvették ezt a terméket, ugyanakkor megvásárolták

Termék címkék