SKU 719074.1
Tömeg 100,00 gramm
Elérhetőség

JIAO GU LAN 100g

JIAO GU LAN (halhatatlanság gyógynövénye - ötlevelű Ginzeng) JIAOGULAN. Világszerte egyre népszerűbb ez az egészséges Jiaogulan teaital, a testi és lelki közérzetre való pozitív harmonizáló hatása miatt anélkül, hogy a Jiaogulan tea theint vagy a koffeint tartalmazna.
3 890 Ft
Szállítási idő: 2-4 munkanap
: Csomag Kosárba
15%_ÁRKEDVEZMÉNY->200grammos csomagolás. 30%_ÁRKEDVEZMÉNY->500grammos csomagolás.
Mennyiség 200+ 500+
100 g egységára - X*100 g megvásárlása esetén 3 307 Ft 2 723 Ft  
Mennyiség 100 g egységára - X*100 g megvásárlása esetén
200+ 3 307 Ft
500+ 2 723 Ft

Jiaogulan a halhatatlanság növénye
 
A Jiaogulan-t /ejtsd: Dzsio-gu-lan/, latin nevén Gynostemme Pentaphyllum, más néven a „halhatatlanság növényé”-nek is nevezik.
Világszerte egyre népszerűbb ez az egészséges Jiaogulan teaital, a testi és lelki közérzetre való pozitív harmonizáló hatása miatt anélkül, hogy a Jiaogulan tea theint vagy a koffeint tartalmazna.
A Ming dinasztiában i. sz. 1525-ben történtek az első feljegyzések a Jiaogulan-ról. Az édes-fanyar ízű levelekből készült főzetet tehát már évszázadok óta alkalmazzák a Dél-Kína hegyvidékein, élénkítő, fiatalító és naponta ivott teaként. Az ezen a vidéken szokásos név, a „Xiancao” annyit jelent, mint „a halhatatlanság növénye”, és az ottani emberek azt mondják: „úgy hat, mint a ginzeng, de jobb a ginzengnél.”

A Guizhou tartományban a 100 év fölöttiek átlag fölötti részarányát az ott elterjedt Jiaogulan tea rendszeres fogyasztására vezetik vissza.

Japánban „Amachazuru”-nak nevezik a Jiaogulan növényt, ami annyit jelent: „édes teainda”, és ott is kedvelt tea és zöldség. A „nyugati világ” 1976-ban fedezte fel véletlenül a Jiaogulant egy új, kalóriszegény édesítőszerekkel foglalkozó tudományos kutatás során. Néhány év alatt ez a Jiaogulan növény nemcsak Kínában és Japánban vált egyre inkább kedvelté a ginzengnél kedvezőbb ára és hozzáférhetősége miatt, hanem szélesen elterjedt az USA-ban és most Európában is.
A Jiaogulan tea termékeink a Kínai Tartományi Kormány által tanúsított termékek.
A filtereink növényei egy helyről származnak, a Kína délkeleti részén levő Pingly-ből, mely egy 300-2917 méter magas fennsíkon fekszik a kínai Shaanxi tartományban és a Jiaogulan származási területeinek egyike. E terület mintegy 2627 km2, növényekben gazdag, a terület 60%-át erdő borítja és a vidéket hegyek és folyók övezik. Az idő meleg, sokat esik az eső, a levegő tiszta, szennyeződés nélküli.
Világszerte 13 fajta Jiaogulan létezik, 6 fajta ebből Pingly-ben található. 1984-ben hozták létre az első vad fajtákból álló Jiaogulan ültetvényeket és már 1985-ben Japánba is szállítottak a növényekből

A Jiaogulan egy könnyen termeszthető indás növény a töknövények családjából. Jó földben gyorsan növekszik és néhány hét múlva már lehet szüretelni. ősszel elszárad, és a következő tavasszal újra kihajt a gyökértörzsből. A Jiaogulan gyökere -18 °C-ig fagyálló. Lehetséges az átteleltetés lakásban is, ebben az esetben egész évben fejlődhet a Jiaogulan növény.
A levelekből készült Jiaogulan tea erős és ízletes.
A Jiaogulan tea szárított ill. friss levelekből is elkészíthető, azonban a friss levelekből készült jobb ízű. A fiatal Jiaogulan levélhajtásokkal a saláták is gazdagíthatók egy kellemes, egzotikus összetevővel. Ha Ön ismeri az igazi ginzeng ízét, akkor hasonló íz érezhető a növényből készült saláta elfogyasztásakor is. Ez az íz a Jiaogulan növény hatékony összetevőiből fakad.

A Jiaogulan tea igazi „élet elixír”, használatakor nincs kellemetlen hatás és mindig a testet és lelket harmonizáló, egyensúlyozó hatás érvényesül. Női ginzengnek is nevezik, mert a Jiaogulant a nők a ginzengnél jobban szeretik.
A Jiaogulan három fontos kémiai anyagot tartalmaz:
•    poliszacharidokat
•    kentonokat
•    szaponinokat.
A Jiaogulan-ban 83 különbözi szaponint mutattak ki, ebből hatféle ginzeng-szaponin is szerepel. Az összes szaponintartalom háromszor magasabb, mint a koreai ginzengben, és nyolcszor nagyobb, mint más ginzengfajtákban. A szaponinok természetes, organikus vegyületek. A Jiaogulan egy saját szaponinosztályt is tartalmaz, az úgynevezett gipenozidot, ami elsősorban felelős a tudományosan is vizsgált kedvező hatásaiért.

A „Jiaogulan-Europe” Európa legnagyobb Jiaogulan tea importcége. A speciális eljárással készült teatermékeink minőgét Kínában egy német partner ellenőrzi. A saját termékünk, a „five leaves”/=ötlevelo/ Jiaogulan teák és kivonatok kizárólag az ötlevelű Jiaogulan növényből készülnek, amit biológiai úton termesztenek. Termékeink vegyi szennyeződésektől és ízfokozóktól mentesek.

Nem minden a világban és Európában kapható Jiaogulan termék egyforma. Van olyan Jiaogulan tea is, amit a növény szárából és gyökeréből készítenek. Normálisan azonban a leveleket használják és a saját termékeink is a levelekből készülnek. A szárból és gyökérből készült termékek csökkent értékűek a levelekből előállított termékekhez képest. Van olyan Jiaogulan tea és kivonat is, amit a hétlevelű Jiaogulan növényből állítanak elő szemben a mi ötlevelű készítményeinkkel. A hétlevelű növénybil készült teáknak keserű az ízük, ezért gyakran édesítik vagy aroma anyagokkal dúsítják.

Leo Koehof


Jiaogulan hatásai
 
Jiaogulan tudományos bizonyítékok
•    Antioxidáns
•    Adaptogén
•    Álmatlanság
•    Vérnyomás
•    Szívműködés
•    Koleszterin
•    Fehérvérsejtek
•    Immunserkentő
•    Diabétesz
•    Hepatitis B
•    Bronchitis

Termék címkék